Voor het onderhouden van onze vijver en quarantainebakken maken wij gebruik van de House of Kata "Kata Kamiacģ"

Al op diverse plaatsen heeft de Kamiac zich bewezen. Onder andere in het onafhankelijke onderzoek door de NVN. Daarnaast heeft House of Kata het product ook zelf laten onderzoeken. Hier enkele opvallende punten:

Het systeem is met succes getest voor het snel activeren van levende bacteriŽn. Een unieke vinding in deze samenstelling met een spectaculair resultaat waarbij als enige in de markt levende bacteriŽn kunnen worden gekweekt. Het constante klimaat in de reactor draagt bij aan een goede fermentatie en daarmee versnelde ontwikkeling van de Micro Bacteria.

Enkele resultaten:Werking Kamiac Bacteria preparaat.
Bij het aanmaken van de mix moeten de cyst (de beige korrels, een soort schelpachtige omhulling) zich ontwikkelen. Dit gebeurt door verwarming. Hierdoor barst de cyst open waarbij de sporen vrijkomen. De sporen bestaan uit een cortex schil met daarin genetisch materiaal. Wanneer de cortex openbreekt komt het genetisch materiaal naar buiten in de vorm van vegetatieve bacteriŽn. Deze vegetatieve bacteriŽn (Bacillis Subtillis sp.p.) gaan groeien. De groeisnelheid is afhankelijk van de aanwezige voedingsbodem en de omgevingstemperatuur. Vervolgens scheiden de bacteriŽn verschillende enzymen en EPS af. De EPS zet zich o.a. af op het dragermateriaal in het biologisch filter en aan de vijverwanden. Op het dragermateriaal kan zich vervolgens een biofilm vormen waarin zich later, door natuurlijke processen, autotrofe bacteriŽn nestelen.

Dit vormt de eerste stap in het ontwikkelen van een volledig werkend biofilter.

Starters pakket 250 gram Micro Bacteria + 250 ml Bacteria Nutrient goed voor 200.000 liter vijverwater.

Gebruik. Het Kamiac product bestaat uit een bioreactor, een verpakking Micro Bacteria (bacteriepoeder/ korrelvorm) en een verpakking Bacteria NutriŽnt (voedingsstof in vloeibare vorm). De Micro Bacteria, die zes zorgvuldig geselecteerde verschillende heterotrofe bacteriestammen bevatten, moeten voor gebruik in het filter worden geactiveerd door toevoeging van water en Bacteria Nutrient.