Kohaku

Hij wordt geŽerd en is geliefd. Zijn foto's domineren de koibladen. Voor zijn schoonheid wordt de hoogste prijs betaald. En niet als allerlaaste is het de mythe die nishikigoi vertegenwoordigd. Het is de Kohaku een witte koi met individuele rode tekeningen. Het woord kohaku woord met de japanse schrift voor rood (ko) en wit ( haku) samengevoegd. de kohaku staat aan de top van de geliefdheidsschaal.

Soorten Kohaku:Termen:

Showa Sanshoku

In het jaar 1927, aan het begin van de Japanse periode Showa, werd een nieuwe variŽteit geboren. Ze bestond uit een effectief samenspel van de drie kleuren zwart, rood en wit. In de vertaling staat San voor drie en Shoku voor kleuren. Zo kwam deze kweek aan de naam uit een combinatie van het jaar en het uitzien. Voor de eerste generatie Showa Sanshoku werd een Kohaku met een Kinki-Utsuri gekruist. Het resultaat was een koi met een zwarte huid met gelig rood en witte tekening. Omdat het rood van de Kohaku gedeeltelijk de kleur van de Kinki Utsuri had aangenomen wordt de afstamming van de show in eerste instantie aan de lijn der Utsurimono toegeschreven.

De Showa is een driekleurige, non metallic koi met zwarte basiskleur waarop grote witte (Shiro) en rode (hi) patronen voorkomen.

Soorten Showa:Termen: