Koi voerOnze koi krijgen uitsluitend "House of Kata" Koifood te eten. In het najaar geven wij onze koi een mengsel van Basic Maintenance en Freshly Starter. Als het nog kouder wordt stappen wij over op Essential Balance Sinking. Wordt het water kouder dan 6 graden, stoppen we met voeren. In de warme zomermaanden voeren wij met de Royal Mix, aangevuld met met af en toe wat Caterpilar Pops (zijderupsen).

Hieronder volgt een overzicht van het koivoer dat door ons wordt gebruikt:
Wil je nog meer weten over House of Kata bezoek dan de website: House of Kata

Basic Maintenance,
Is een ideaal onderhoudend basisvoer dat alle essentiŽle bouwstenen in zich heeft. Het bevat de kwaliteitsingrediŽnten die nodig zijn voor de dagelijkse voeding van Nishikigoi. De met zorg geselecteerde grondstoffen staan borg voor een kwalitatieve voeding, die het water niet vertroebelt. De hoge verteerbaarheid draagt bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee gezondere Nishikigoi.

De toevoeging van klei mineralen aan het voer zorgt voor het verwijderen van schadelijke toxine uit het lichaam en verbetert de spijsvertering van de vis. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren. Binnen twee of drie weken zult u een verbetering in uw water evenals de huidkwaliteit van uw Nishikigoi zien. De kleuren zullen levendiger zijn, en het witte helderder. Uw vissen zullen verhoogde eetlust en kracht tonen. Het is een belangrijk mineraal dat er voor zorgt dat de Koi zich thuis voelt als in zijn eigen Japanse mudpond. Het versnelt de groei en verbetert de gezondheid van de Koi.

Freshley Starter
Een compleet voer speciaal voor extra groei en kleurontwikkeling van de Nishikigoi. Met name geschikt om de weerstand te verhogen na een periode van quarantaine door ziekte of transport.

House of Kata maakt voor dit voer gebruik van de ideale kleine 2 mm. pellets. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat het voeren van kleine pellets bijdragen aan een betere spijsvertering van zowel grote als kleine vissen. Naast de ideale kleine pellets heeft het voer de unieke eigenschap de fecaliŽn in te kapselen waardoor deze een aanzienlijk mindere belasting geven op het filtersysteem. Het bevat alle kwaliteitsingrediŽnten die nodig zijn om de weerstand te verhogen en de vis te versterken.
De pellets hebben een lang drijvend vermogen, wat zorgt voor een overzichtelijk voedingsritueel en verkleint de kans op overmatig voeren en de nadelige gevolgen daarvan.

De toevoeging van calcium montmorriloniet klei aan het voer zorgt voor het verwijderen van schadelijke toxine uit het lichaam en verbetert de spijsvertering van de vis. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren. Binnen twee of drie weken zult u een verbetering in uw water evenals de huidkwaliteit van uw Nishikigoi zien. De kleuren zullen levendiger zijn, en het witte helderder. Uw vissen zullen verhoogde eetlust en kracht tonen. Het is een belangrijk mineraal dat er voor zorgt dat de Koi zich thuis voelt als in zijn eigen Japanse mudpond. Het versnelt de groei en verbeterd de gezondheid van de Koi.

De met zorg geselecteerde grondstoffen staan borg voor een kwalitatieve voeding, die het water niet vertroebelt. De hoge verteerbaarheid draagt bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee gezondere Nishikigoi.

Royal Mix
Een voer met een mix van pellets 2mm, 3 mm, en 4.5 mm. Wij hebben het u wel heel makkelijk gemaakt. Royal Mix is een hoogwaardige compleet voer, met de meest uitzonderlijke natuurlijke bestanddelen die we u te bieden hebben in ons assortiment. Voorbeelden hiervan zijn zeoliet, knoflook, propolis, 3 soorten gedroogde garnalen . Een kwaliteitsmix met de beste eigenschappen van de House of Kata voersoorten. Wij hebben het alvast voor u bij elkaar gebracht in ťťn verpakking. Ideaal voor diegene die voor gemak kiest.

Al jaren gebruikt voor mens en dier veelvuldig onderzoek heeft aangetoond dat propolis een positieve bijdragen levert aan het welzijn van Nishikigoi. Het heeft een positieve invloed op het afweersysteem en de lever, het immuniteitssysteem, het zelfreinigende vermogen van het lichaam, de ontwikkeling van de beenderen en de huidkwaliteit. Het toevoegen van Knoflook en een premix van o.a. vitamine E, C en diverse vitamine B aan het voer zorgt voor snelle groei en vollere kleuren, een zuiverende werking van de darmen, een antibacteriŽle en parasiet remmende werking. Dit heeft als voordeel een verhoogde vitaliteit, weerstand en darmflora van uw Nishikigoi. Knoflook werd al door de Chinezen, de oude Grieken en ook de Romeinen gebruikt tegen allerlei kwalen zoals infecties, wonden en zweren. Knoflook is een rijke bron van Vitamine A, B1, B2, B3 en C.

Royal Mix bevat bovendien de natuurlijke pigmenten en eiwitten van super bestanddelen uit drie werelddelen. Het gaat hierbij om Krill, Russische en Aziatische garnalen, welke o.a. zorgen voor de groei het herstel van beschadigt weefsel en de productie van eitjes en zaad. Eiwitten zijn erg belangrijk voor een Nishikigoi, een tekort aan eiwitten zal de groei verstoren en kan op langer termijn vergroeiing van de ruggengraat veroorzaken. Toegevoegd zijn spirulina, astaxanthine en paprika extracten.

De rijke hoeveelheid aan proteÔne, vitamines en mineralen maakt het een voer geschikt om in een korte periode de vis op gewicht te brengen. Hiermee is uw Nishikigoi in het seizoen beter beschermd tegen infecties en parasieten. Nishikigoi welke vervoerd, of met medicijnen behandeld zijn kunnen de hulp van Royal Mix goed gebruiken om de verloren weerstand weer op te bouwen.

Tijdens de zomermaanden kunnen de Nishikigoi zich het best ontwikkelen, zowel in kleur als formaat. Met het voeren van Royal Mix bent u er zeker van dat uw Nishikigoi de mooiste kleuren krijgt en daarbij een gezonde groei doormaakt. Vooral de kleuren rood en oranje worden geÔntensiveerd en het heeft geen negatieve uitwerking op witte vlakken

De toevoeging van calcium montmorilloniet klei aan het voer zorgt voor het verwijderen van schadelijke toxine uit het lichaam en verbetert de spijsvertering van de vis. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren.

Het is een belangrijk mineraal dat er voor zorgt dat de Koi zich thuis voelt als in zijn eigen Japanse mudpond. Het versnelt de groei en verbeterd de gezondheid van de Koi.

Royal Mix heeft een lang drijvend vermogen, wat zorgt voor een overzichtelijk voedingsritueel en verkleint de kans op overmatig voeren en de nadelige gevolgen ervan. Als u het beste voor uw Nishikigoi wilt, mag dit voer bij u niet ontbreken.

Voerperiode: april, mei , juni, juli augustus, september, oktober Voeren vanaf 10 graden watertemperatuur. Wanneer uw vissen in winterperiode door de lage watertemperatuur onderin de vijver blijven voer dan na gelang de behoefte van uw Nishikigoi. Stap dan wel over op Essential Balance Sinking van House of Kata.

IngrediŽnten:Vitaminen en mineralen blijven optimaal behouden tot 12 maanden na productiedatum. House of Kata garandeert de hoge productkwaliteit, bij ongeopende verpakking en de juiste bewaarwijze, tot 36 maanden na productiedatum.


Essential Balance Sinking

In de winter wanneer de watertemperaturen lager liggen, neemt ook de stofwisseling van de vis af. Hiervoor hebben we een lichtverteerbaar voer voor samengesteld. Een uitgebalanceerd voer speciaal voor lage watertemperaturen. Door de uitgekiende samenstelling van tarwekiemen en vitamines wordt het voer snel opgenomen en verteerd. Dit voorkomt verstopping van de darmen. Hierdoor verkleint de kans op infecties door schadelijke bacteriŽn.Tevens wordt het immuunsysteem van de Nishikigoi gestimuleerd. Dit alles is nodig om de Nishikigoi optimaal gezond te houden tijdens het voor- en najaar.

Reiger bezoek
Ook na een reigerbezoek wanneer uw vissen geschrokken zijn en soms enkele dagen onderin de vijver verblijven is dit voer een uitkomst. U forceert ze niet met stress aan het oppervlakte water te verschijnen, maar ze kunnen op de bodem de broodnodige voeding krijgen en op een natuurlijke manier tot rust komen.

De toevoeging van calcium montmorriloniet klei aan het voer zorgt voor het verwijderen van schadelijke toxine uit het lichaam en verbetert de spijsvertering van de vis. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren. Binnen twee of drie weken zult u een verbetering in uw water evenals de huidkwaliteit van uw Nishikigoi zien. Het is een belangrijk mineraal dat er voor zorgt dat de Koi zich thuisvoelt als in zijn eigen Japanse mudpond. Het versnelt de groei en verbeterd de gezondheid van de Koi.

Het voer bevat verder de kwaliteitsingrediŽnten in de juiste hoeveelheden die nodig zijn voor de dagelijkse voeding van Nishikigoi. De met zorg geselecteerde grondstoffen staan borg voor een kwalitatief hoogwaardige voeding, die het water niet vertroebelt. De hoge verteerbaarheid draagt bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee gezondere Nishikigoi.

House of Kata maakt gebruik van de ideale kleine pellets van 3 mm. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat het voeren van kleine pellets bijdragen aan een betere spijsvertering van zowel grote als kleine vissen. Naast de ideale kleine pellets heeft het voer de unieke eigenschap de fecaliŽn in te kapselen waardoor deze een aanzienlijk mindere belasting geven op het filtersysteem. Als u het beste voor uw Nishikigoi wilt, mag dit voer bij u niet ontbreken.

Voerperiode: Wanneer uw vissen in de winterperiode door de lage watertemperatuur onderin de vijver blijven voer dan na gelang de behoefte van uw Nishikigoi Essential Balance Sinking van House of Kata.

Voeren: vanaf 6-10 graden watertemperatuur en bij gebruik filter om de dag matig voeren.

Vitaminen en mineralen blijven optimaal behouden tot 12 maanden na productiedatum. House of Kata garandeert de hoge productkwaliteit, bij ongeopende verpakking en de juiste bewaarwijze, tot 36 maanden na productiedatum.

IngrediŽnten: