Onze vijverOnze vijver gebouwd in 2006 en is momenteel 32 kubieke meter groot. Onze filter bestaat uit 3 parallelle filterlijnen. Het zijn 6 filterunits van 440 liter inhoud. 1 gevuld met borstels,2 met Japanse matten en 3 met kaldness. De totale inhoud van het filter is dus ruim 2,6 kubieke meter.

Het filter wordt gevoed van uit 3 bodemdrains waarvan de middelste een beluchte bodemdrain is. Het water gaat na het filter via 2 TMC 55 watt UVC lampen via meerdere retourleidingen terug de vijver in. Alle leidingen zijn regelbaar. Verder is er ook rekening gehouden met een bypass zodat het filter ook in zichzelf kan draaien.

Hier het plan zoals de vijver oorspronkelijk zou worden. Uiteindelijk is het plantenfilter op een andere plaats gekomen wegens ruimtegebrek.

In 2007 is er een aparte L vormige plantenvijver gekomen, die gevoed wordt vanuit de skimmer. De plantenvijver is aan de andere kant naast het terras gekomen en is via een 110 mm buis aangesloten op de vijver (in gravity). Vanuit de plantenvijver wordt nu het water terug gepompt naar de vijver. Het is de bedoeling om in 2008 in deze lijn ook de ozoninstallatie op te nemen.

De foto's van de bouw:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De foto's van de bouw van de plantenvijver: